En god nabo mindede mig forleden om konceptet blomster i mad.
Så da vi i forgårs passerede en blomstrende hyld på vej gennem Christiania, og Ældstebarnet insisterede på at plukke et par hyldeskærme, syntes jeg ikke, de skulle gå til spilde.
Det kom der den her salat ud af:
De fleste kender vel smagen af hyldeblomst fra de søde saftevand, man efterhånden kan købe i enhver café fra Gedser til Skagen. De rene blomster smager ikke sødt, måske nærmere lidt bittert, men har stadig den samme flavour.
Ældstebarnet er kommet i blomsteralderen, hvor alt blomstrende skal plukkes og laves til ‘parfume’, så råkosten med blomster i forekom hende at være så tilpas interessant, at hun næsten glemte sine antipatier mod revne grøntsager.
Jeg brugte:
3 store revne gulerødder
1 revent æble
2 spsk kokosmel
2 spsk hakkede mandler
1 spsk tørrede abrikoser, hakket
Koldpresset macademianøddeolie (du kan også bruge olivenolie)
1-2 hyldeskærme, skåret ud i små blomster
Det hele i en salatskål. Hæld lidt god olie ud over og et lille drys god salt.
Så er der hippiesalat for alle pengene.