Tirsdagens kagekursus, handlede måske ikke så meget om at lave rå kager, som jeg kunne have ønsket mig.
Til gengæld fik jeg opfrisket min viden om Super Foods. Endnu en god idé til børnevenlig is (opskrift følger en af dagene). Og, kære læser, opskriften på en usædvanligt lækker brownie. På den rå måde.
Caroline Fibæk, som stod bag kurset og køkkenbordet, gav mig lov til at dele opskriften med dig. Here it comes:
Det skal du bruge:
1/2 dl grofthakkede paranødder
2 spsk kokosolie
2,5 dl bløde dadler
1 dl rå kakaopulver
1 knsp himalayasalt
3 spsk hampefrø
3 spsk bipollen
3 spsk gojibær
Drys
1 dl gojibær
1 dl kokosmel
Sådan gør du:
Blend eller ælt alle ingredienserne til en dadel pasta – tilsæt evt. lidt vand. Rør resten af ingredienserne i (altså de grofthakkede nødder og gojibær (de skal ikke blendes, nemlig)). Form dejen til den er ca. 3 cm tyk i en brownieform (eller et andet firkantet fad).
Drys
Blendt gojibær og kokosmel i en blender eller kaffekværn og drys det over kagen.
Skær kagen i kvadrater, inden den serveres.
TIP: Det er en næringsrig og smagfuld satan. Så skær den gerne ud i små stykker og brug den som en slags konfekt eller mini-kage. Du kan sagtens komme den i fryseren og så tage lidt ud af gangen.
Hampe-hvad-for-noget, tænker du måske?
Jo. Den er god nok. Hampefrø. Du bliver ikke skæv af dem. Det lover jeg. De indeholder ingen THC (Tetrahydrocannabinol), det aktive euforiserende stof i cannabis.
Til gengæld indeholder de alle 8 essentielle aminosyrer. Og det er ikke så tosset endda.
Jeg købte denne variant fra Raw and More (se lige den pæne indpakning):
Og når jeg får en ledig stund, giver jeg mig i kast med hjemmeproduktionen af ovenstående såkaldte Super Food Brownie.
Hvad er det, der raw food i grunden?
Kort fortalt er det rå, uforarbejdet mad. Råvarerne opvarmes til max 42 grader. Og sushi hører ikke til her. For raw food er KUN vegansk mad. Så der spises ingen dyr eller råvarer fra dyr (som fx mælk og æg).
Jeg vender tilbage med en længere svada om raw food en af de kommende dage!