Selvom sommeren er gået lidt i hi igen, er der fortsat gang i isproduktionen herhjemme. De små mellemmåltider forklædt som pindis går som varmt brød både hos Ældstebarnet og resten af gårdens unger.
Forleden lavede vi en ny variant: Hindbær lakridsis!
Kombinationen af hindbær og lakrids er fabelagtig.
Ideen til denne smagskombination har jeg napset fra denne dame og hendes fortryllende kogebog Spis dig yngre og digtet lidt videre på.
Det skal du bruge:
300 gram hindbær
4 saftige dadler
2 1/2 spsk økologisk valleprotein eller rå risprotein
1 spsk lecithinpulver
1 tsk bipollen (kan udelades, hvis du ikke lige har det på hylden)
2 knsp vanilje
2-3 tsk lakridsrodspulver
3 dl usødet mandelmælk
Sådan gør du:
Alt i en blender. Kør.
Fyld i isforme og så på køl.
Isassistenten fylder på blenderen:
Og forsøger at undgå en høreskade, mens græsslåmaskinen kører:
TIP: Hvis du har svært ved at få isen ud af formen, så hold om den med en varm hånd eller kom formen under en varm hane, så plejer den at gi’ sig.
MERE TIP: Bipollen er et ‘bi’-produkt af honningproduktionen og er absolut fint at have på køkkenhylderne. En sand næringsbombe med intet mindre end 22 forskellige aminosyrer, essentielle fedtsyrer og et hav af vitaminer og mineraler, blandt andet calcium, jod, B2-, B3- og B6-vitamin plus phosphor, mangan, jern, zink, kobber, chrom og kalium. Herhjemme er det et hit på morgengrøden, i smoothies og nu også i is. Kan blandt andet købes hos disse rå kvinder eller i din lokale helsekost.
Uhmmm, lyder lækkert. Det må jeg prøve 🙂
Knus,
Teena
Fedt! De er i hvert fald en stor succes herhjemme. Eneste minus er, at isen krystalliserer, når man ikke laver det på en ismaskine.
Men her i hytten er det tilsyneladende vigtigere, at isen sidder på en pind, end at konsistensen er den helt rette … 🙂
Hej Nanna
Må lige give lidt feedback på dine fantastiske opskrifter. Tak for dem.
Hindbær-lakrids isene er virkelig lækre. Jeg havde ikke bipollen men fyrede lidt honning i i stedet.
Der er en noget større mængde end choko isene som også er afprøvede, og som også var lækre. Selv med krystaller. Så resten blev serveret som små portioner til mine døtre på 5 og 7 år. Kæmpe hit.
Mht lakrids, så har jeg noget Engelsk Lakrids pulver fra Natur Drogeriet. Er det det samme som lakridsrodspulver? Eller lige så godt?
Mange tak og hilsner fra Berit
Kære Berit,
Tusind tak!
Ja, jeg har vist liiige glemt at skrive, hvor mange is, der er til. Jeg tror nok, jeg lavede 8.
Jeg bliver dig et svar skyldigt mht til det engelske lakrids. Men undersøger lige sagen!
Kærligst Nanna